12 Eylül 2013 Perşembe

Dota 2 Hero Rehberi Hepsi Bir Arada !!!

Abaddon Rehberi

Abaddon Rehberi
Abaddon, bilinen diğer ismiyle Lord of Avernus, muharebe alanında en son ayakta kalabilen, öldürülmesi güç bir yakın saldırı kahramanıdır. Oyundaki rolü genellikle takım arkadaşlarını kollamak ve gerektiğinde korkusuzca savaşın ön saflarında yer almaktır. Aphotic Shield yeteneği sayesinde ister kendine ister takım arkadaşlarına koruma kalkanı sağlayabilir. Bu yetenek ile aynı şekilde atılan karakter üzerindeki negatif etkileri de ortadan kaldırabilir. Zor durumda olan takım arkadaşını bu kalkanı ile savaş alanında kurtarabilir. Death Coil yeteneğiyle ise takım arkadaşlarına sağlık yenilenmesi sağlayabildiği gibi düşmanlara atarak hasar da verebilir.

Elder Titan Rehberi

Elder Titan Rehberi
Elder Titan, DotA’dan bildiğimiz ismiyle Tauren Chieftain, kuvvet kazanımı yüksek ve yetenekleri sinerji içinde olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Savaş sırasında, birçok engelleyici özelliklerinin yanı sıra, rakibin defansını kırarak takım arkadaşlarının daha fazla hasar vermesine ortam sağlar. Echo Stomp ve Ancestral Spirit yeteneklerinin etkileşimlerinden dolayı, tehlike oluşturduğu alan oldukça geniştir. Savaş alanında kendisi geride yer alsa bile yarattığı ruhu ile düşmanlarını sersemletebilir. Ne kadar çok düşmana hasar verirse ruhu geri dönüşünde Elder Titan’ı o kadar güçlendirir.

Skywrath Mage Rehberi

Skywrath Mage
Dragonus, bir başka ismiyle Skywrath Mage yetenekleriyle kısa sürede yüksek hasar verebilen bir uzak saldırı kahramanıdır. Çoğu büyücü karakterin tersine Arcane Bolt yeteneğinin sahip olduğu zekaya oranla güçlenebilmesi onu oyun sonu da etkili bir kahraman kılar. Arcane Bolt yeteneğinin az mana gereksinimi olup, kısa dolum süresi olması sayesinde arka arkaya düşmanları üzerinde kullanabilir.

Bristleback Rehberi

Bristleback
Rigwarl the Bristleback diğer kahramanlara kıyasla, tank rölünü en iyi şekilde üstlenen, öldürülmesi güç bir yakın saldırı kahramanıdır. Oyun içerisindeki stratejisi, düşmanlarını hızlıca öldürmek değil, düşmanlarını mümkün olduğunca oyalamak ve düşmanları tarafından zor öldürülmek üzerine kuruludur. Yetenekleri az mana ister ve dolum süreleri çok kısadır. Böylece arka arkaya büyülerini kullanabilir.

Tusk Rehberi

Tusk
Ymir the Tusk düşmanlarını kolaylıkla pusuya düşürebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Öncü olarak ani saldırılar gerçekleştirebilir ve düşmanlarını kolaylıkla yakalayıp kaçmalarını engelleyebilir. Asıl gücünü takım savaşlarında gösterir. Snowball yeteneği sayesinde kör noktadan düşmanına doğru yol alabilir. Bu esnada yakınındaki müttefik kahramanları yanında taşıyarak düşmanın yanına götürür. Pusu için büyük önem taşıyan bu yeteneği aynı şekilde takım savaşlarında da büyük avantaj sağlayabilir.

Troll Warlord Rehberi

Troll Warlord
Ja’rakal the Troll Warlord baltalarını hem yakın dövüş hem de menzilli saldırılar için ustalıkla kullanabilen bir kahramandır. Gücünü çevikliğinden alır. Oyunda kuşkusuz bire bir mücadeleye girilmesi korkulan karakterlerden biridir. Berserker’s Rage yeteneği ile uzaktan düşmanlara hasar verebilmesinin yanında, asıl gücü baltalarını yakından saldırmak için kullandığında ortaya çıkar. Baltalarıyla yakından saldırdığı esnada ekstra özellikler kazanır.

Medusa Rehberi

Medusa
Medusa nam-ı diğer Gorgon, iyi eşyalarla birlikte oyun sonu etkili olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleri sayesinde, güvenliğini kolaylıkla sağladığı için oyun başlarındaki amacı hızlı altın kazanmak ve gelişmektir. İyi eşyalarla oyun sonuna tehlikeli ve öldürülmesi güç bir carry kahraman olabilir.

Timbersaw Rehberi

Timbersaw
Rizzrack, the Timbersaw Goblin Shredder yetenekleri sayesinde öldürülmesi zor bir tank ve kaçılması zor bir ganker olabilen yakın saldırı kahramanıdır. Özellikle ağaçların olduğu alanda yeteneklerinin sağladığı hareketlilik avantajı ile düşmanlarını kolaylıkla yakalayabilir. Yeteneklerinin kısa dolum süreleri olması, onu durdurulması zor bir kahraman kılar. Ağaçları, Whirling Death ve Chakram yetenekleri ile kesebilir ve kaçmaya çalışan kahramana dair görüş yakalayabilir.Slark Rehberi
Slark
Slark yeteneği doğrultusunda saldırılarında düşmanının özelliklerini çalarak güçlenebilen, yakalanması zor ve bire birde güçlü bir yakın saldırı kahramanıdır. Oyunda daha çok ganker ve semi-carry olarak yer alır. Dark Pact yeteneği kendi üzerindeki zararlı etkileri yok ettiği gibi çevresindekilere hasar vermesini sağlar. Pounce yeteneği ile düşman kahramanı gafil avlayabilir ve kaçmalarını engelleyebilir. Bu yeteneğini kaçmak için de kullanabilir.

Centaur Warrunner Rehberi

Centaur Warrunner
Bradwarden, bir başka bilinen ismiyle the Centaur Warrunner mükemmel şekilde savaşın ön safhalarında yer alabilecek bir yakın saldırı kahramanıdır. Yapısı gereği de sağlam bir tank karakteridir. Hoof Stomp ve Double Edge yeteneği arka arkaya kullanılarak çok güçlü bir kombo sergileyebilir. Düşmanlarını sersemlettiği gibi kısa sürede yüksek hasar sağlayabilir. Pasif yeteneği Return ile kendisine saldırıda bulunan düşmanlarına her daim hasar verebilir.

Storm Spirit Rehberi

Storm Spirit
Raijin Thunderkeg the Storm Spirit hızlı, enerjik ve elektriğin gücünü kullanarak harikalar yaratabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyun başlarında yetenekleri ile başarılı bir ganker olabilir. Tercihen orta koridorda yer alıp solo oynanmalıdır. Kolaylıkla rune kontrolü sağlayıp diğer koridorlara yardıma gidebilir. Ultisi, onu hem düşmanlarını yakalamada hem de kaçmak için kullanabileceği en gözde yeteneğidir. Uzun mesafelere hızlıca gidebilir ve bu esnada ölümsüz olur.

Puck Rehberi

Puck
Puck the Faerie Dragon yakalanması çok güç olan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleri doğrultusunda initiator ve ganker rolünde oynanır. Onu zorlu durumlardan kaçabilmesini sağlayan yetenekleri aynı şekilde agresifçe düşmanlarına saldırabilmesini de sağlar. Tecrübeli bir Puck oyuncusu karşı takımı etkisiz hale getirip onları çaresiz hale kolaylıkla getirebilir. Sağlık kapasitesi az olsa da yetenekleri doğrultusunda çoğu savaşta düşmanlarını oyalayabilir.

Crystal Maiden Rehberi

Crystal Maiden
Rylai the Crystal Maiden genellikle support ve disabler rolünde oynayabileceğimiz bir menzilli saldırı kahramanıdır. Haritadaki tüm takım arkadaşlarına sağlayacağı mana yenilenmesi çok büyük önem taşır. Defansif yönü dışında saldırı amaçlıda çok etkili yeteneklere sahiptir. Crystal Nova ile alandaki düşmanlarının hareket hızını yavaşlatabildiği gibi Frostbite ile direkt oyuncuyu dondurarak etkisiz hale getirebilir. Kendisini başarılı gank gerçekleştirebilen bir support karakteri olarak bize sunar.

Visage Rehberi

Visage
Visage bir diğer ismiyle Necro’lic değişken bir oynanış tarzına sahip, çoklu ünite kontrolünde üstünlük gerektiren bir menzilli saldırı kahramanıdır. Çok saldırgan oynanabilmesi onu iyi bir support ve etkili bir ganker kılar. Yüksek sağlığa sahip olması ve Gravekeeper’s Cloak yeteneği ile gelebilecek yüksek hasarlara karşı hazırlıklıdır. Düşmanından Grave Chill yeteneği ile kısa süreli çalacağı hareket hızı ve saldırı hızı onu mükemmel bir ganker kılar.

Shadow Demon Rehberi

Shadow Demon
Shadow Demon tehditkar ve tehlikeli bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyun başlarında en fazla hasar sağlayacak yeteneklere sahip olan sayılı kahramanlardan biridir. Disruption yeteneği ile düşmanı belli süre yok ederek geri döndüğünde kendi kopyalarının saldırısına maruz bırakır. Soul Catcher ile düşmanın daha fazla hasar almasını sağlar iken Shadow Poison ile alanda bulunan tüm düşmanlara hasar verebilir.

Outworld Devourer Rehberi

Destroyer
Harbinger the Outworld Devourer, eski adıyla Obsidian Destroyer, direkt olarak zeka gücünü kullanarak yüksek hasarlar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Düşmanlarını Astral Imprisonment ile etkisiz hale getirip belli süreliğine Zeka çalabilir. Bu yeteneği hem kendisine hem de takım arkadaşına kullanarak belli süreliğine düşmanları oyalayabilir, zor durumda kalan takım arkadaşınızı kurtarabilirsiniz..Invoker Rehberi
Invoker
Invoker çok karışık yapıya sahip olan oynanması zor bir menzilli saldırı kahramanıdır. Onu özel kılan ise Quas, Wex ve Exort yeteneklerinin ona sağladığı güçlerin dışında yapacağı kombinasyonların oluşturacağı toplamda 14 tane farklı yeteneği olan bir kahramandır. Invoker oyun içerisinde aklınıza gelebilecek tüm sınıfların görevlerini gerçekleştirebilir. Tecrübe ve el çabukluğu gerektiren Invoker ile oyun tarzı kişiden kişiye göre değişir.

Ancient Apparition Rehberi

Ancient Apparition
Ancient Apparition diğer bir ismiyle Kaldr, iyi özelliklere sahip, kısa süre arayla yeteneklerini yapabilen etkili bir menzilli saldırı kahramanıdır. Koridorda takım arkadaşını en iyi şekilde destekleyebilir ve düşmanları öldürmede büyük ölçüde etkili olabilir. İyi özelliklere sahip olmasının yanı sıra diğer Zeka kahramanlara oranla fazla Çevikliğe sahip olması ve saldırı gücünü arttırıcı yeteneği sayesinde semi-carry olarak da oynanabilir.

Batrider Rehberi

Batrider
Batrider koridorda kolaylıkla üstünlük sağlayabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Sticky Napalm ile düşmanlarını belli ölçüde yavaşlatıp saldırılara karşı dirençlerini azaltabilir. Doğru atılan Flamebreak yeteneği ile düşmanlarını kaçışını engelleyip etkisiz hale getirdiği gibi yüksek hasar verebilir. Firefly yeteneği ise düşmana sürpriz saldırılarda bulunmanızı sağlayacağı gibi kaçmak içinde kullanabilirsiniz.

Dark Seer Rehberi

Dark Seer
Dark Seer yetenekleriyle düşmanlarını yeterince rahatsız edebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Yakın saldırı kahramanına göre fiziksel saldırıları önemsizdir. Sağlık kapasitesi az bir kahraman olduğundan yetenekleri doğrultusunda etkili olabilir. Ion Shell yeteneğiyle düşmanlarına fazlasıyla hasar verebilir ve kısa zamanda çok fazla altın kazanabilir, bu şekilde etkili bir pusher olabilir. Vacuum yeteneği ile düşmanlarını belli bir noktaya toplayabilmesi takım savaşlarında can alıcı noktasıdır.

Keeper of the Light Rehberi

Keeper of the Light
Ezalor the Keeper of the Light veya KotL başlı başına en etkili support karakterlerden biri olan menzilli saldırı kahramanıdır. Gerek duyuldukça takım arkadaşlarını destekleyebilen ve koridoru hızlıca ilerletebilen, takımı için çok değerli bir kahramandır. Belli bir süre odaklanarak yol üzerinde bulunan tüm düşmanlarına çok yüksek hasar verebilir. Bu sayede koridoru hızlıca ilerletebilir ve düşman kahramanlara hatırı sayılır şekilde hasar verebilir.

Leshrac Rehberi

Leshrac
Leshrac yeteneklerinin gücü sayesinde çok etkili olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleriyle kolaylıkla birimleri öldürebildiği gibi kuleleri de yıkabilir. Çok fazla hasar verebildiği büyüleri tabi ki fazlasıyla mana gerektirir. Diabolic Edict yeteneği yakınındaki düşmanları dışında kule ve binalara da hasar verebildiği için büyük önem taşır. Split Earth yeteneğinin doğru şekilde kullanılması dışında her hangi bir kaçış mekanizması bulunmamaktadır.

Dazzle Rehberi

Dazzle
Dazzle the Shadow Priest takımını harika şekilde destekleyebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyunda direkt olarak support rolüyle yer alır. Ölmeye yakın olan düşmanlarını kurtarıp sağlıklarını yeniledikten sonra zorlu durumları takımının avantajına çevirebilir. Hırslı şekilde saldıran düşmanları hayal kırıklığına uğratmada üstüne yoktur. Koridor da çok etkili olması onu başarılı bir pusher olarak da bize sunar.

Pugna Rehberi

Pugna
Pugna arka arkaya yapacağı yetenekleri ile üstünlük sağlayabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Nether Blast yeteneğinin dolma süresi az olması arka arkaya yapılmasına olanak sağlar. Düşmanlarına hasar verdiği gibi bina ve kulelere hasar vermek içinde kullanılabilir. Decrepify yeteneği ile düşmanı lanetleyerek belli süre boyunca yavaşlatıp büyülerden daha fazla hasar almalarını sağlar.Death Prophet Rehberi
Death Prophet
Death Prophet etkili pusher karakteri olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Çoğu büyücü kahraman gibi oyun başı yetenekleri sayesinde çok fazla eşyaya ihtiyaç duymadan fazlasıyla etkili olabilir. Witchcraft yeteneği pasif olarak diğer yeteneklerinin etkisini arttırır. Takım savaşlarında Silence yeteneği ile düşmanlarını etkisiz hale getirebilmesi, kısa dolma süresi olan Crypt Swarm yeteneği ile etkili şekilde hasar verebilmesi onu başarılı bir ganker yapabilir.

Queen of Pain Rehberi

Queen of Pain
Akasha the Queen of Pain yetenekleri ile devasa alan etkili hasar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Tercihen orta koridorda tek başına oynanmalıdır. Işınlanma yeteneğiyle kolaylıkla rune kontrolü sağlayabilir ve diğer koridorlara giderek düşmanlara sürpriz saldırılarda bulunabilir. Takım savaşlarında yapacağı alan etkili yetenekleri ile yüksek hasarlar verebilir. Işınlanma yeteneği hem savaş alanına yetişmesine hem de zorlu durumlarda kaçabilmesine olanak sağlar.

Warlock Rehberi

Warlock
Demnok Lannik the Warlock çok etkili support olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Shadow Word yeteneği müttefiklerine veya kendisine harika şekilde sağlık yenilenmesi sağladığı gibi düşmana kullanıldığında bezdirici olabilir. Shadow Word beraberinde düşmana yapılacak fiziksel saldırılar, düşman ile takım arkadaşınız arasında mesafe koymanıza olanak sağlar. Fatal Bound yeteneği ile takım savaşlarında alacakları hasarın bir kısmını düşmanların paylaşmalarını sağlayabilir.

Necrolyte Rehberi

Necrolyte
Rotund’jere the Necrolyte edinebileceği eşyalara göre farklılık gösterebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyun başlarında support rolüyle görebileceğimiz Necrolte, oyun ortalarına doğru edineceği doğru eşyalar ile carry olarak yer alabilir. Mana sıkıntısı çekmediği sürece arka arkaya yapacağı Death Pulse yeteneği onu ve takım arkadaşlarını durdurulamaz kılar. Hızlı sağlık yenilenmesi sağlayacağı gibi düşmanlarına da kısa sürede yüksek hasarlar verebilir.

Enigma Rehberi

Enigma
Enigma düşmanlarına zaman içerisinde yavaşça hasar verebilen ve düşmanlarını etkisiz hale getirebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Demonic Conversion yeteneği onu başarılı bir jungler kılar. Belli bir seviyeye ulaşana kadar natürel birimleri öldürerek hızlıca seviye atlayabilir ve altın kazanabilir. Yarattığı birimler ile kalabalık kontrolünü kolaylıkla sağlayabilir, koridoru hızlıca ilerletebilir.

Witch Doctor Rehberi

Witch Doctor
Zharvakko the Witch Doctor ganker ve support olarak bize sunulan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Kara büyülerde ki ustalığı ile düşmanlarını lanetleyebildiği gibi kendisine ve yakınındaki takım arkadaşlarına sağlık yenilenmesi sağlayabilir. Yetenekleri doğrultusunda kalabalık kontrolünde düşmanlarını etkisiz hale getirebilen başarılı bir kahramandır. Zararsız gibi gözüken Witch Doctor, Malediction yeteneğiyle ile düşmanlarını kolaylıkla öldürebilir.

Lion Rehberi

Lion
Lion arka arkaya sıralayabileceği yetenekleri ile ün salmış bir menzilli saldırı kahramanıdır. Earth Spike yeteneği ile düşmanlarına ortalama bir hasar verip etkisiz hale getirebilir ve ardından atılacak Hex yeteneği ile tek bir düşmanı uzun süre etkisiz halde tutabilir. Bu iki yeteneği onun etkili bir ganker olmasına yeterlidir. Gelin görün ki koridorda Mana Drain yeteneğiyle sağlayacağı sınırsız mana onun başka bir artısıdır.

Lich Rehberi

Lich
Lich soğuk yetenekleri ile düşmanlarını yavaşlatıp hasar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyunda rolü itibari ile başarılı bir support karakterdir. Koridor da takım arkadaşını çok iyi şekilde destekleyebilir. Sacrafice yeteneği ile kendi birimlerini yok edip mana sıkıntısı çekmez. Sınırsız mana sayesinde düşmanlarına ardı arkası kesilmeyen Frost Blast yeteneğiyle bezdirebilir.Bane Rehberi
Bane
Atropos the Bane Elemental genel olarak bilinen ismiyle Bane, karanlık yetenekleriyle düşmanlarını etkisiz hale getirebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleri doğrultusunda savaş alanında 3 farklı kahramanı aynı anda etkisiz hale getirebilmesi onu harika bir ganker ve support kılar. Bire bir savaşlarda öldürülebilmesi zor olan bir kahramandır.

Disruptor Rehberi

Disruptor
Disruptor takımını en iyi şekilde destekleyebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. En akılda kalıcı yeteneği Kinetic Field ile düşmanlarını belli bir alan içerisine uzun süre hapsedebilir. Bu yeteneği, Static Storm ultisi ile beraber kullanıldığında takım savaşlarında çok etkili olabilir. Takım savaşları için initiator olarak yer alabilir. Düşmanların ilerledikleri yolları hesaplayarak onları daha önceden oldukları bir noktaya ışınlayarak yakalayabilir.

Rubick Rehberi

Rubick
Rubick the Grand Magus en tanınmış haliyle düşmanlarının yeteneklerini çalıp kendisi kullanabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Spell Steal ultisi onu her oyunda farklı şekilde etkili kılabilir. Karşı takımda yer alan düşmanların tüm yetenekleri, Rubick oyuncusunun farklı stratejiler oluşturmasını sağlar. Doğru zamanda çalınan doğru yetenek karşı takım için ölümcül olabilir. Bunun dışında düşmanlarını etkisiz hale getirebilmesi onu başarılı bir koridor oyuncusu kılar.

Ogre Magi Rehberi

Ogre Magi
Aggron Stonebreak the Ogre Magi şans üzerine çalışan yetenekleriyle yüksek hasarlar verebilen ve diğer zeka kahramanlarına kıyasla yüksek sağlık kapasitesine sahip olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Oyun başlarında iyi özelliklere sahip olmasının yanı sıra oyun boyunca da en iyi özelliklere sahip olan sayılı kahramanlardan biridir.

Silencer Rehberi

Silencer
Nortrom the Silencer zayıf bir yapıya sahip olmasına rağmen büyücülerin korkulu rüyası olan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Çoğu yeteneği direkt olarak düşman kahramanlarını ekarte etmek için tasarlandığından genellikle support oynanmasının yanı sıra iyi eşyalar edinerek etkili bir carry karakteri de olabilir. Düşmanlarını öldürerek çaldığı Zeka ona zaman içinde çok fazla saldırı gücü sağlayabilir. Bu şekilde oyun sonuna doğru çok fazla hasar verebilen bir carry olabilir.

Chen Rehberi

Chen
Chen the Holy Knight standart kahramanlara kıyasla daha farklı oyun tarzı sunan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Holy Persuasion yeteneği ile zor durumda kalan takım arkadaşını ana şehre ışınlayabildiği gibi düşman veya natural birimleri kendi kontrolüne alabilir. Bu sayede başarılı bir jungler olarak oyunda yeri vardır. Tek bir kahraman olarak değil çoklu üniteleri kolaylıkla kontrol edebilen oyuncuların seçimi olmalıdır.

Jakiro Rehberi

Jakiro
Jakiro the Twin Head Dragon alan etkili kontrol sağlayabilecek yeteneklere sahip bir menzilli saldırı kahramanıdır. Etkili bir oyuncu olabilmeniz için yeteneklerini yapacağınız alan ile düşmanın nerede olacağını önceden hesaplamanız gerekir. Kahramana hakim ve zamanlamaları iyi yapan bir Jakiro çok tehlikeli olabilir. Yetenekleri doğrultusunda çok etkili bir pusher olarak oyunda yeri vardır. Kısa zaman içerisinde çok fazla altın kazanabilir.

Enchantress Rehberi

Enchantress
Aiushtha the Enchantress yetenekleri ile başarılı pusher olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyun başlarında Enchant yeteneği ile jungler olarak tek başına hızlıca seviye atlayabilir. Zaman zaman yapacağı saldırılar ile takım arkadaşlarının kolaylıkla düşmanlarını öldürmesinde yardımcı bulunabilir. Sağlık yenilenme büyüsü onu ve yakınındaki müttefiklerini kolaylıkla zor durumlardan kurtarabilmesi ile beraberinde koridoru hızlıca ilerletmesini de sağlar.Nature’s Prophet Rehberi
Nature's Prophet
Tequoia the Nature’s Prophet kısaca bilinen diğer isimleriyle Prophet veya Furion, tüm alışılmış zeka kahramanlarına benzemeyip fiziksel saldırı potansiyeli yüksek olan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Çoğu oyun tarzında jungler ve pusher olarak bildiğimiz Prophet, nadiren de olsa support veya oyun sonları iyi edinmiş eşyaları ile semi-carry olarak oynanabilir.Kısa süre arayla istediği noktaya ışınlanabilmesi istediği koridoru ilerletebilmesine olanak sağlar.

Lina Rehberi

Lina
Lina the Slayer kısa sürede alan etkili yüksek hasarlar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Bu sayede oyun başlarında güçlü bir ganker olabilir. Koridorda her hangi bir kahraman ile uyumlu şekilde oynanabilir. Oyun ortalarına nazaran kıyaslarsak oyun başları vereceği hasarlar daha yüksektir. Her büyü kullanışı ile hızlanması onun normal saldırılarını da etkili kılabilir. Ultisi ile tek bir hedefe yüksek hasar verir ki savaş alanında direkt tek bir kahramanı bu şekilde yok edebilir.

Shadow Shaman Rehberi

Shadow Shaman
Rhasta the Shadow Shaman yetenekleri doğrultusunda pusher ve disabler olarak oynanan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Koridorda takım arkadaşını harika şekilde destekleyebilir. Düşmanlarını etkisiz hale getirebilen ve koridoru hızlıca ilerletebilen sayılı kahramanlardan biridir. Tecrübeli oyuncular Shadow Shaman’ın tüm kapasitelerini sonuna kadar kullandığında onu durdurulamaz kılabilir.

Tinker Rehberi

Tinker
Boush the Tinker yetenekleriyle kısa zamanda yüksek hasarlar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleriyle yüksek hasarlar verebilen bir ganker ve diğer bir yeteneği ile koridoru hızlıca ilerletebilen bir pusher olarak oyunda yer alır. İlk olarak edinmesi gereken en önemli eşya Boots of Travel. Ultisi tüm yeteneklerinin ve eşyalarının dolma sürelerini sıfırlar. Böylece arka arkaya yeteneklerini kullanabileceği gibi eşyalarını da aynı şekilde kısa zaman içersinde defalarca kullanabilir.

Zeus Rehberi

Zeus
Zeus tehlikeli bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yıldırımların efendisi Zeus, düşmanlarına kısa süre içerisinde devasa hasarlar verebilir. Oyun başlarında oranla yetenekleri çok yüksek hasar vermesi onu başarılı bir ganker kılar. Tercihen orta koridor da solo oynanması gereken Zeus, diğer koridorlar da düşman takımını kolaylıkla bezdirebilir. Yetenekleri arka arkaya kullandığında devasa hasarlar vermesinin yanı sıra onu müthiş kılan bir diğer özelliği ultisi Thundergod’s Wrath’dir

Windrunner Rehberi

Windrunner
Lyralei the Windrunner güçlü yetenekleri ve fiziksel saldırı gücünün birlikteliğiyle düşmanlarını alt edebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Bir Zeka kahramanı olmasına rağmen, Windrunner yetenekleri ve yapabileceklerini göz önünde bulundurursak oyundaki rolüyle bir Çeviklik kahramanı gibidir. Genelde support olarak ele aldığımız Windrunner iyi bir oyun gidişatı ve edineceği doğru eşyalar ile semi-carry olarak takımında yer alabilir.

Bounty Hunter Rehberi

Bounty Hunter
Gondar the Bounty Hunter bire bir de yüksek hasar verebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Gücünü görünmezliğinden alır, belli süreliğine karanlığa karışması onu harika bir ganker yapar. Pasif olarak ilk saldırılarında ekstra hasar vermesi ve yavaşlatması, düşmanını ölüme bir adım daha yaklaştırır. Az canla kaçmaya çalışan düşmanına uzaktan atacağı Shuriken Toss ile son vuruş yapabilir.

Broodmother Rehberi

Broodmother
Arachnia the Broodmother oyundaki en etkili pusher karakterlerden olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Yaratacağı örümcek ordusu ile koridoru çok hızlıca ilerletebilir ve kuleleri yok edebilir. Hızlı şekilde düşman birimlerini öldürebilmesi doğal olarak onun iyi şekilde altın kazanabilmesini de sağlar. Yarattığı ağlar ile o alan için görüş açısı sağlar, görünmez olup hızlandığı için olay yerinden kaçabilir veya düşmanlarını yakalayabilir.Clinkz Rehberi
Clinkz
Clinkz the Bone Fletcher yüksek fiziksel saldırı gücü ve hızlı saldırıları ile düşmanlarını gafil avlayan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Aynı şekilde onu ganker kılan ise görünmez olabilmesidir. Savaş öncesi görünmez olup düşmanlarının yanında belirebilir veya zorlu durumlarda görünmez olup kaçabilir. Sağlık kapasitesi düşük olduğu için kaçamak oynayıp düşmanlarına saldırmak için doğru zamanı kollaması gerekir.

Drow Ranger Rehberi

Drow Ranger
Traxex the Drow Ranger koridorda çok üstün olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Gelebilecek hasarlara karşı savunmasız iken aynı şekilde düşmanlarına çok fazla hasar verebilir. Frost Arrows yeteneği ile saldırılarında düşmanı büyük ölçüde yavaşlatarak kaçmalarını olanaksız kılar. Aynı şekilde üzerine doğru gelen düşmanları vur kaç yaparak oyalayabilir. Silence yeteneği ile yeteneklerine güvenen düşmanlarını çaresiz bırakır.

Faceless Void Rehberi

Faceless Void
Darkterror the Faceless Void zamanın gücünü kullanabilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Oyun sonu en güçlü olabilen carry karakterlerden biridir. Zaman içinde hızlıca hareket edip belli mesafelere kısa sürede gidebilir. Taşıdığı silahı ile ile düşmanını zaman içinde kısa süreli kilitleyebilir. Zaman içinde kısa süreli oynamalar yaparak gelen hasarlardan kaçabilir. Belli bir alanda tüm zamanı dondurarak içerde yer alan düşmanlarını etkisiz hale getirebilir.

Gyrocopter Rehberi

Gyrocopter
Aurel the Gyrocopter hem bire bir hem de alan etkili hasar vermede etkili bir menzilli saldırı kahramanıdır. Düşmanını bire bir yakalayabilirse Rocket Barrage yeteneği ile kısa sürede çok fazla hasar verebilmesi ile oyun başları çok güçlü bir ganker karakteridir. Onu ganker asıl kılan yeteneği ise Homing Missile, hedefini belirleyip gönderdikten sonra uzunca bir yol takip etmeye devam eder ta ki hedefe ulaşana kadar.

Juggernaut Rehberi

Juggernaut
Yurnero the Juggernaut yetenekleri doğrultusunda yüksek hasar verebilen, bire birde çok etkili bir yakın saldırı kahramanıdır. Blade Fury yeteneğiyle yakın civardaki düşmanlarına hasar verdiği gibi geçerli olduğu süre içersinde hiçbir büyüden etkilenmez. Bu esnada durdurulamaz olması en can sıkıcı olan kısmıdır. Statları doğrultusunda az sağlık kapasitesine sahiptir.

Lone Druid Rehberi

Lone Druid
Sylla the Lone Druid yetenekleri sayesinde farklı şekillerde savaşabilen hem yakın hem de menzilli saldırı yapabilen bir kahramandır. Yaratabildiği Spirit Bear ile ekstra yeteneklere kavuşur ve yarattığı ayısını da eşyalar ile donatabilir. Daha farklı bir açıdan bakarsak aslında Lone Druid ve Spirit Bear 2 farklı ünite olarak gözükse de tek bir kahramanı yansıtıyor.

Luna Rehberi

Luna
Luna the Moon Rider direkt carry olarak oyunda yeri olan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Oyun başları çok kuvvetsiz gözükebilir fakat Lucent Beam yeteneğinin kısa dolum süresi olması ve ilk başlarda yüksek hasar verebilmesi ile karşı takımda yer alan düşmanlarını caydırabilir. Ultisi de gücünü Lucent Beam yeteneğinden alır. Alan içersinde yer alan düşmanlarına arka arkaya atacağı Lucent Beam ile kısa sürede yüksek hasar verebilir.

Meepo Rehberi

Meepo
Meepo the Geomancer çoklu ünite kontrolünde ustalık gerektiren ama iyi kontrol edilirse harikalar yaratan bir yakın saldırı kahramanıdır. Meepo kendisi ile birlikte ultisi son seviye olduğunda toplamda 4 tane Meepo olur. Sadece ilk Meepo eşyalar edinebilir. Diğer yaratılan Meepo’lar sadece kullanılan bot ne ise onu ortak kullanırlar. Fakat oynanış tarzı olarak alan etkili yardımcı olabilecek eşyalar edinildiğinde diğer Meepo’lar da etkili kılınır.Mirana Rehberi
Mirana
Mirana the Princess of the Moon (PotM) yetenekleri doğrultusunda düşmanı gafil avlayabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Başarılı oynayabilmek için iyi bir öngörü sahibi olmak gerekir. Uzak mesafeden yapacağı Sacred Arrow yeteneği ile başarılı bir atışta bulunursa düşmanını çok uzun süre etkisiz hale getirebilir. Oyun başlarında yetenekleriyle yüksek hasarlar verebilir, savaş alanına yetişebildiği gibi zor anlarda zıplayarak savaş alanından kaçabilir.

Morphling Rehberi

Morphling
Morphling yetenekleri sayesinde çok değişken yapılara ayak uydurabilen ve farklı eşya kombinasyonlarını kullanabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Statlarına müdahalede bulunabilmesi onu kimi zaman çok hasar verebilen bir carry kimi zaman ise çok fazla sağlık kapasitesi yüzünden öldürülmesi zor bir kahraman kılar. Waveform yeteneği ile düşmanlarını gafil avlayabildiği için iyi bir ganker olabilir.

Naga Siren Rehberi

Naga Siren
Slithice the Naga Siren yarattığı kopyalar ile devasa hasarlar verebilen ve düşmanlarını etkisiz hale getirebilecek yeteneklere sahip bir yakın saldırı kahramanıdır. Edineceği eşyalara göre oyundaki rolü değişebilir ama genellikle carry olarak oynanır. Az sağlık kapasitesine sahip olduğundan dolayı oyun başları dikkatli olması gerekir. Diffusal Blade edinirse yaratacağı kopyalarında da çalışacağı için ona hem ekstra bir yavaşlatma yeteneği sağladığı gibi aynı şekilde hızlı şekilde düşmanının manasız kalmasını sağlayabilir.

Nyx Assassin Rehberi

Nyx Assassin
Nyx Assassin oyunun başından sonuna kadar ganker rolünü gerçekleştirmesi gereken bir yakın saldırı kahramanıdır. Çoğu Çeviklik carry kahramana göre kıyaslarsak fiziksel saldırı yerine yüksek hasar veren ve düşmanlarını etkisiz hale getirebilen yetenekleriyle iş görür. İyi eşya edinememiş carry kahramanları, support kahramanları ve sağlık kapasitesi az olan tüm kahramanları kolaylıkla bire bir de öldürebilir.

Phantom Assassin Rehberi

Phantom Assassin
Mortred the Phantom Assassin carry olarak ele alacağımız bir yakın saldırı kahramanıdır. Onun hakkında ilk aklımıza gelen tek bir hedefe devasa hasarlar verebilmesidir. Yeteneklerinin birbiriyle uyumlu olması, Phantom Assassin’i oyunun her aşamasında güçlü kılar. Stifling Dagger ile birimleri uzaktan kolayca öldürebileceği gibi kaçmaya çalışan düşmanını yavaşlatabilir. Phantom Strike ile düşmanının dibine ışınlanıp arka arkaya hızlı saldırılar yapabilir.

Phantom Lancer Rehberi

Phantom Lancer
Azwraith the Phantom Lancer yaratabileceği birçok kopyası ile baş edilmesi zor bir yakın saldırı kahramanıdır. Oynanabilirliğe gelince çok sayıda kopya yaratabildiği için çoklu ünitelerin kontrolünde başarılı olduğunuz taktir de daha fazla etkili olabilirsiniz. Yetenekleriyle düşmana uzaktan hasar verebildiği gibi yavaşlatabilir, zor durumlarda kısa süreli görünmez olurken savaş alanına kopyasını gönderebilir.

Razor Rehberi

Razor
Razor alması gereken eşyalar ile öldürülmesi zor, yetenekleriyle yüksek hasar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Belli bir süreliğine düşmanının saldırı gücünü emebilen yeteneği ile, düşmanını güçsüzleştirip kendisi devasa bir hasar gücüne sahip olabilir. Bu onu anti-carry bir karakter yapar. Hareket hızı arttıran eşyalar ile yetenekleri uyuştuğundan düşmanlarına vur kaç yaparak saldırılarda bulunur.

Riki Rehberi

Riki
Riki – Rikimaru the Stealth Assassin görünmezlik üzerine kurulu yapısı ile düşmanlarına sürpriz saldırılar ile ani ölümler gerçekleştirebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Ultisi ile birlikte sınırsız şekilde görünmezlik yeteneğine kavuşmuş olur. Saldırı yaptıktan sonra veya yeteneklerini kullandıktan sonra kısa bir süre içersinde tekrar görünmez olur. Alana atacağı sis bombası ile düşmanlarının ıska vurmasını sağlar ve alan içindekilerin yeteneklerini kullanmasını engellediği gibi hareket hızlarını da yavaşlatır.Shadow Fiend Rehberi
Shadow Fiend
Nevermore the Shadow Fiend belli uzaklık içinde devasa hasarlar verebilen yeteneklere sahip bir menzilli saldırı kahramanıdır. Yetenekleriyle doğru orantılı olarak oyunun her anında çok güçlü olan bir carry karakteridir. Her birim öldürdüğünde gücüne güç katabilir. Oyun başlarında bile normal saldırı ile en fazla hasar verebilen kahramanlardan biridir. Böylece durduğu koridorda birimleri kolayca öldürür ve aynı şekilde kolayca deny yapabilir.

Sniper Rehberi

Sniper
Kardel Sharpeye the Sniper çok yüksek hasar verebilen ve akıl almaz uzaklıktan saldırı yapabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Take Aim yeteneği ile çok uzak mesafelerden rahatlıkla iyi hasar verebilir. Düşmanlarını caydırma konusunda üzerine yoktur. Aynı koridorda yer alan düşmanlarına uzaktan yapacağı saldırılar ile yavaş yavaş sağlıklarını azaltabilir. Shrapnel alan etkili hasar verdiği gibi düşmanlarını yavaşlatıp kaçmalarını engelleyebilir.

Spectre Rehberi

Spectre
Mercurial the Spectre tüm düşman oyuncuların yanında kopyalarını yaratıp takımına avantaj sağlayabilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Spectral Dagger yeteneği ile düşmanı yavaşlatıp izini sürebildiği gibi kendisine engel tanımayan bir yol oluşturabilir. Ultisi ile karşı takımın tüm düşmanlarının yanında kopyasını oluşturur ve istediği kopyanın yanına ışınlanabilir. Bu yeteneği onu çok fırsatçı kılar.

Templar Assassin Rehberi

Templar Assassin
Lanaya the Templar Assassin kısa mesafeden kısa süre içersinde yüksek hasar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Çoğu fiziksel hasar veren kahramanlara oranla oyun başı gerçekten yüksek hasar verebilir. Gank potansiyeli çok fazla olan Templar Assassin ultisinin açılmasıyla birlikte çok uzak mesafelerden tuzaklar yerleştirerek düşmanlarını yavaşlatabilir. Olduğu yerde görünmez olup gelebilecek saldırılardan kaçtığı gibi yapacağı saldırıda ekstra hasar ile savaşı kendi yararına dönüştürebilir.

Ursa Rehberi

Ursa
Ulsaar the Ursa Warrior veya kısaca Ursa normal yapacağı saldırılar ile çok tehlikeli olan başarılı bir yakın saldırı kahramanıdır. Jungler olarak hiç sıkıntı yaşamadan hızlıca seviye atlayabilir ve Seviye 7 olup Vladmir’s Offering edindiğinde kolaylıkla Roshan’ı tek başına öldürebilir. Ursa düşmanlarını kolay öldürebileceği için oyun içinde git gide güçlenebilir. Yeteneği doğrultusunda saldırılarını çok hızlı gerçekleştirebilir ve düşmanına her vuruşunda vereceği hasar katlanarak artar.

Vengeful Spirit Rehberi

Vengeful Spirit
Shendel the Vengeful Spirit düşmanlara tuzak kurmada ve düşmanları etkisiz hale getirmede başarılı olabilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Takımını en iyi şekilde destekleyebilecek sayılı kahramanlardan biridir. Takımına kazandıracağı güç oyun başından sonuna kadar sürebilir. Belli bir koridorda sabit kalmayıp, tüm haritayı dolaşarak takım arkadaşlarının düşmanlarını öldürmesinde yardımcı bulunabilir.

Venomancer Rehberi

Venomancer
Lesale Deathbringer the Venomancer düşmanlarını yavaşlatabilen ve zaman içinde hasar verebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Normal saldırılarında çok yüksek hasarlar veremez ama yetenekleri ile düşmanlarını yavaş yavaş zehirleyerek zaman içinde büyük sağlık kaybına uğratabilir. Takım savaşlarında tüm rakip takımı zehirlemesi, koridorda düşmanlarını bezdirmesi ve yerleştireceği Plague Ward’lar ile koridorda üstünlük kurabilen başarılı bir support karakteridir.

Viper Rehberi

Viper
Viper the Netherdrake, düşük dolum süreli ultisi ve hareket hızını yavaşlatan saldırılarıyla ganker/carry sınıfında başarıyla yer alan menzilli bir saldırı kahramanıdır. Saldırılarında düşmanlarını zehirleyip zaman içinde hasar verip yavaşlatabildiği gibi aynı şekilde pasif yeteneği sayesinde kendisine yapılacak saldırılar sonucu yine düşmanlarını zehirler ve yavaşlatır. Ultisi tek bir hedefe zaman içinde yüksek hasar verir ve yavaşlatır.Weaver Rehberi
Weaver
Skitskurr the Weaver savaş alanında göze çarpmayıp gizliden gizliye saldırılar yapan bir menzilli saldırı kahramanıdır. Shukuchi yeteneği ile kısa süreli görünmez olup ekstra hareket hızı kazanması ve yakınından geçtiği tüm düşmanlara hasar verebilmesi ile koridorda bulunan düşmanlarının canını yeterince sıkar. Koridor dışında ise oyunun her anında düşmanlarını yakalamada veya düşmanlardan kaçmak için kullanacağı en etkili yeteneğidir.

Anti-Mage Rehberi

Anti-Mage
Anti-Mage aşırı hızlı saldırılarda bulunabilen, yüksek mana sahibi oyuncuların korkulu rüyası olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Buna rağmen sağlık kapasitesi azdır. Bu yüzden oyun başlarında kaçamak oynamak zorunda kalabilir. Işınlanma yeteneği ile düşmanları yakalayabileceği gibi zorlu anlarda kaçmak için de kullanabilir. Ayrıca pasif olarak büyülere karşı direnci yüksektir.

Bloodseeker Rehberi

Bloodseeker
Strygwyr the Bloodseeker gank denilince ilk akla gelen ve düşmanın yaralanmasından güç alan bir yakın saldırı kahramanıdır. Yetenekleri onu sadece yakın saldırılar ile düşmanına hasar vermeye sürükler. Düşmanının yetenek kullanmasını engelleyebildiği gibi, başka bir yeteneği ile düşmanını yaralar ve kaçmaya çalışan düşmanı hareket ettikçe hasar almasını sağlar. Sağlığı belli miktarda azalmış düşmanlarının kan kokusunu çok uzaktan alabilir.

Brewmaster Rehberi

Brewmaster
Mangix the Brewmaster neredeyse çoğu şekle ayak uydurabilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Yine de ana başlıklar halinde ayırırsak carry, ganker, tank ve initiator ön plana çıkar. Yetenekleri doğrultusunda bire birde çok etkili, ağır fiziksel saldırılara sahip bir karakterdir. Gerçek gücü ise ultisi ile gün ışığına çıkar. Çoklu ünite kontrolüne hakim bir oyuncu Brewmaster ile büyük işler başarabilir.

Pudge Rehberi

Pudge
Pudge the Butcher genellikle ganker olarak başarısıyla öne çıkan yakın saldırı kahramanıdır. Kalabalık içinden çekip aldığı düşmanını çaresiz hale getirebilir. Oyun sonu daha çok tank sınıfında yer alır. Çünkü pasif olarak, düşmanlarını öldürdükçe veya asist yaptıkça gücüne güç katar, sağlık kapasitesi artar. Meat hook en ünlü yeteneğidir, başarılı bir şekilde kullanıldıktan sonra gelen Rot ve Dismember yeteneği ile bire birde çok etkili bir karakterdir.

Chaos Knight Rehberi

Chaos Knight
Chaos Knight alışılmışın dışında güç sergileyebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Genellikle semi-carry ve ganker olarak oynanır. Yeteneklerinin çoğu şansa göre çalışır. Yapacağı yetenek ile düşmanını uzun süre sersemletebildiği gibi saldırılarında da kritik hasarlar verebilir. Reality Rift yeteneğini düşmanına attığında ise kendisi ile düşmanının bulunduğu alan arasında şansa bir noktada ikisini birleştirir.

Clockwerk Rehberi

Clockwerk
Rattletrap the Clockwerk genellikle initiator ya da ganker olarak oynanan ve saniye başına yüksek hasar verebilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Savaş başlatan olarak kalabalığı kontrol edebilirken, düşmanlarını tek tek belirleyip haklayabilir. Diğer savaş başlatıcı initiator rolündeki kahramanlara kıyasla çok fazla hasar veren, alan etkili yetenekleri bulunmamaktadır, fakat hayatta kaldığı sürece düşman takımın konsantresini bozmakta üstüne yoktur.

Doom Rehberi

Doom Bringer
Lucifer the Doom Bringer hızlı şekilde altın kazanabilen ve koridora hakim olabilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Başlangıçta zırhı güçsüz olsada yetenekleri ve fazla sağlığı sayesinde hayatta kalma kapasitesi yüksektir. Yeteneği sayesinde, birimleri tek seferde öldürerek altın kazandığı gibi öldürdüğü birimin pasif veya aktif yeteneklerini çalarak kendisi kullanabilir. Çaldığı yetenekler doğrultusunda takım savaşlarında çok farklı kombinasyonlar ortaya koyabilir.Beastmaster Rehberi
Beastmaster
Karroch the Beastmaster izci olarak oynanan yakın saldırı kahramanıdır. Disabler ve ganker rolünü benimser. Takımı adına çağırdığı domuzu ile düşmanını yavaşlatabilir. Primal Roar ultisi ile çok uzaktan düşmanını etkisiz hale getirip kalabalığı kontrol altına alabilir. Wild Axes yeteneği ile ağaçların arasında kaçmaya çalışan düşmanlarını açığa çıkarabilir.

Dragon Knight Rehberi

Dragon Knight
Davion the Dragon Knight çok zorlu bir yakın saldırı kahramanıdır. Farklı yeteneklerinin birleşimi ile, kısa süreli yüksek hasar verebilir ve düşmanı sersemletebilir ki bu yönüyle harika bir ganker’dır. Dragon Knight tüm bu yeteneklerine nazaran kaçmaya yarayan pek bir yeteneği yoktur. Savunmaya yönelik en güzel tarafı ise, Dragon Blood ile zırhının ve sağlık yenilenmesinin artmasıdır. Az sağlıkla bile kısa mesafeli kaçışlarda hayatta kalmanızı sağlayabilir.

Huskar Rehberi

Huskar
Huskar the Sacred Warrior kendi sağlığından ödün vererek güçlenebilen bir menzilli saldırı kahramanıdır. Genellikle carry ve initiator olarak oyunda yer aldığı gibi harika bir ganker olabilir. Yetenekleri doğrultusunda kendi sağlığını azaltarak düşmana daha fazla hasar verebildiği gibi ilk yeteneği ile de sağlık yenilenmesi sağlayarak hayatta kalma şansını arttırabilir. Düşmanın Huskar’a vereceği hasarlar, Huskar’ın sadece daha hızlı saldırarak düşmanını yok etmesine yarayacaktır.

Kunkka Rehberi

Kunkka
Kunkka the Admiral çok yönlü bir yakın saldırı kahramanıdır. Edineceği uygun eşyalar ile genelde oyun içinde carry veya initiator olarak yer alır. Fakat oynamaya gelince iyi bir öngörü ve refleks sahibi olmanız gerekiyor. İyi oynandığında ise Kunkka harika bir kahramandır. Savaşın her alanında yer alabilir, koridorda alan etkili saldırıları ile caydırır. Tek vuruşta birden fazla birimi öldürebilmesi, hızlı altın kazanmasına olanak sağlar.

Lifestealer Rehberi

Lifestealer
N’aix the Lifestealer iyi bir jungler ve hayatta kalma potansiyeli yüksek olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Yetenekleri doğrultusunda direkt olarak carry sınıfında yer alır. Oyunun her anında bire birde en güçlü karakterlerden biridir. Saldırılarıyla can çalması ve büyülerden belli bir süre etkilenmemesi gibi yetenekleri doğrultusunda, durdurulması zor bir kahramandır. Zor durumlarda ultisi ile birimlerin içine saklanabilir veya aynı şekilde düşmanlarına gizlenerek ani saldırılarda bulunabilir.

Lycanthrope Rehberi

Lycanthrope
Banehallow the Lycanthrope veya kısaca Lycan olarak dile getirebileceğimiz bir yakın saldırı kahramanıdır. Jungler olarak oyunun belirli bir süresine kadar hiç yardım almadan kendini geliştirebilir. Ormandan çıktığında ise düşmanlarını avlamaya başlar. Aynı şekilde yarattığı kurtları ve pasif özellikleri sayesinde başarılı bir pusher karakteridir. Koridor hızlıca ilerletebilip erken vakitlerde düşman kulelerini yıkmada takım arkadaşlarına yardımcı olabilir.

Magnus Rehberi

Magnus
Magnus the Magnoceros duruşu ve yetenekleri ile güçlü bir carry olabilen yakın saldırı kahramanıdır. Ultisi sebebiyle takım savaşlarında tüm düşmanları tek bir noktada toplayabilip savaşta avantaj sağlayabilir. İlk yeteneği ile düşmana ardı arkası kesilmeyen bir hasar sağladığı gibi koridorda hızlı şekilde birimleri öldürüp altın kazanımını hızlandırabilir.

Night Stalker Rehberi

Night Stalker
Night Stalker gündüz vakti bile tehlikeli iken, gecenin karanlığında gücüne güç katabilen özel bir yakın saldırı kahramanıdır. Hunter in the Night yeteneğinin verdiği pasif özellikler sebebiyle başarılı bir ganker olan Night Stalker gecenin karanlığında düşmanlarını bir bir avlayabilir. Başka bir yönden de sarsıcı şekilde iyi geçen bir gecenin ardından gündüz vakti güçlerinde gözle görülür bir zayıflama olur.Omniknight Rehberi
Omniknight
Purist Thunderwrath the Omniknight çok yönlü bir yakın saldırı kahramanıdır. Genellikle support olarak takımda yer alması gerekirken oyuncudan oyuncuya semi-carry olarak da yer alabilir. Harika koruma büyüleri sayesinde takım savaşlarında büyük fark yaratır. Koruma kalkanı sağlayacağınız takımınızdaki carry oyucusu, hiçbir büyüden etkilenmeyerek önüne gelene rahatlıkla saldırabilir.

Sand King Rehberi

Sand King
Crixalis the Sand King devasa alan etkili yetenekleriyle büyük hasarlar veren ve kalabalık kontrolü sağlayabilen yakın saldırı kahramanıdır. Oyun içerisinde bir çok sınıfı içinde barındırır. Orta koridorda başarılı bir ganker, koridorda vazgeçilmez bir support olabildiği gibi oyuncudan oyuncuya semi-carry olarak da oynanabilir. Takım savaşlarının vazgeçilmez ismidir. Blink Dagger edinmiş bir Sand King takım savaşlarında çok etkili olabilir.

Skeleton King Rehberi

Skeleton King
Ostarion the Skeleton King ultimate yeteneği sayesinde, ölmeden önce rakip takımla kıyasıya mücadeleye girebilen bir yakın saldırı karakteridir. Ultimate yeteneği, Roshan’dan düşen Aegis of the Immortal eşyası gibi öldükten sonra tekrar hayat geri dönebilmesini sağlar. Bu sayede takım savaşlarında düşmanların hep ikinci plana attıkları bir karakterdir. Halbuki Skeleton King sahip olduğu yetenekleri sayesinde ve edineceği eşyalar ile çok iyi bir carry olabilir.

Slardar Rehberi

Slardar
Slardar the Slithereen Guard hızlı hareket edebilen, fiziksel saldırılarda güçlü, dolma süresi düşük yetenekleri olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Sahip olduğu pasif yeteneği ile düşmanları saldırılarında sersemletmesinin yanı sıra aynı şekilde yetenekleri ile oynanışı basit ama ölümcül bir şekilde önümüze çıkar. Slardar oyundan oyuna bir çok rolü benimseyebilir.

Spirit Breaker Rehberi

Spirit Breaker
Spirit Breaker bire birde çok güçlü bir yakın saldırı kahramanıdır. Çok uzaklardan gözüne kestirdiği düşmanına odaklanarak hiçbir engel tanımadan hedefine doğru yol alabilir. Bu özelliğiyle oyunda, tehlikeli bir ganker olarak yer alır. Saldırılarında pasif olarak şansa Greater Bash yeteneğiyle ekstra hasar verişi ve etkisiz hale getirmesi onu bire bir savaşlarda güçlü kılandır. Saldırı hızına yönelik eşyalar edinmesi onu durdurulamaz kılar.

Tidehunter Rehberi

Tidehunter
Leviant The Tidehunter tank, gank ve initiator sınıflarında başarılı olabilen bir yakın saldırı kahramanıdır. Seçilme sebebi, düşünmeksizin acımasız ultisi yüzündendir. Kullanıldığında çok büyük bir alan içindeki tüm düşmanları sersemleterek hasar verir ki takım savaşlarında büyük önem taşır. Tek başına çok fazla hasar veremese de takımla birlikte büyük işler başarabilir. Mana sıkıntısı çektiğinden dolayı yeteneklerini kullanmada seçici olmalıdır.

Tiny Rehberi

Tiny
Tiny çok iyi gank potansiyeli taşıyan yakın saldırı kahramanıdır. Avalanche ve Toss yetenekleriyle birlikte alan içerisinde yüksek hasar verebilir ve düşmanlarını sersemletebilir. Sadece bu 2 yeteneği bile düşmanlarını korkutmaya yetecektir. Tiny’e yapılacak gereksiz saldırılar ise, düşmanı Craggy Exterior yeteneği ile cezalandıracaktır. İsmi gibi ufak arkadaşımız oyun başı kırılgan bir yapıya sahipken, oyun sonuna doğru öldürülmesi zor ve yüksek hasar verebilen bir kahramandır.

Treant Protector Rehberi

Treant Protector
Rooftrellen the Treant Protector support rolüyle takım arkadaşlarının gözdesi olan bir yakın saldırı kahramanıdır. Aynı koridorda beraber olduğu takım arkadaşının hayatta kalabilmesine yönelik sağlık yenilenmesi ve görünmezlik sağlayabilen etkili yetenekleri bulunmaktadır. Onu ürkütücü kılan ise diğer yeteneklerinin yanı sıra, oyun içerisinde en büyük alanı kapsayan sayılı yeteneklerden biri olan Overgrowth ultisi ile yakın alandaki tüm düşmanlarını oldukları yere bağlayabilmesidir.Undying Rehberi
Undying
Undying diğer ismiyle Dirge, öldürülmesi zor bir yakın saldırı kahramanıdır. Takım savaşlarında, düşmanı gereğinden fazla oyalayabilmesi ve düşmanın direncini düşüren yetenekleri nedeniyle her zaman ilk hedef olur. Decay yeteneği ile belli süre boyunca düşmanlarının güçlerini zayıflatır ve sağlıklarında azalma sağlar. Bu yeteneği üst üste aynı kişilere atabilir ve her seferinde etkisi arttırır.

Io Rehberi

Wisp
Io the Wisp eşi benzeri olmayan mükemmel bir support ve menzilli saldırı kahramanıdır. Tüm yetenekleri takım arkadaşlarının yararınadır. Koridorda düşmanı uzaktan saldırı yetenekleri ile bezdirebilir. Başka bir oyuncu ile bağ oluşturarak onu gözle görülür şekilde güçlendirip hızlandırabilir, sağlığı azalan takım arkadaşını kurtarabilir. İstediği takım arkadaşıyla beraber haritanın istediği bölgesine ışınlanabilir.

Alchemist Rehberi

Alchemist
Razzil Darkbrew the Alchemist tuhaf ve çok yönlü yeteneklerden oluşan bir yakın saldırı kahramanıdır. Tank olarak yer aldığı gibi carry olarak da oynanabilir. Oyun başlarında Unstable Concoction yeteneği ile iyi hasar vererek uzun süre düşmanını etkisiz hale getirebilir. Acid Spray ve Goblin’s Greed yetenekleri birbirleriyle bağlantılı çalışarak kısa sürede fazladan altın kazanmasını sağlayabilir.

Axe Rehberi

Axe
Axe güçlü ve sağlam bir yakın saldırı kahramanıdır. Dayanıklılığı sayesinde savaş esnasında oluşan kaostan güç alarak, düşmanlarına fazladan hasar verebilir.. Tank sınıfı dediğimizde belki aklımıza gelen ilk kahramandır. Pasif yeteneği sayesinde her hasar aldığında yakınındaki tüm düşmanlara karşı saldırı yapabilir. Jungler olarak gayet başarılı bir gidişat yakalayabilen Axe, takım savaşlarında kalabalık arasına karışarak tüm düşmanların dikkatini üstüne çekebilir.

Sven Rehberi

Sven
Sven the Rogue Knight çok yönlü bir yakın saldırı kahramanıdır. Hasar verme kapasitelerinin yanı sıra düşmanı etkisiz hale getirebilir. Başlıca oyunda iki rolü bulunur. Carry veya support. Tek sersemletme yeteneği Storm Hammer ile gank yapabilir veya düşmana son vuruş olarak saklayabilir. Tek sorunu ise oyun başlarında manasının az olmasıdır. Oyun sonuna doğru iyi bir oyun gidişatı tutturduysa başarılı bir carry olabilir.

Earthshaker Rehberi

Earthshaker
Earthshaker düşmanlarını etkisiz hale getirebilen yakın saldırı kahramanıdır. Oyunda çoğu zaman initiator ve ganker rolünde yer alır. Oyun başları Fissure yeteneğini maksimum seviyeye getirmelidir ki bu yeteneği sayesinde gank yapabilir veya düşmanlarının kaçış yollarını kapatabilir. Sıradan bir sersemletme yeteneğine nazaran aynı şekilde kapadığı yol ile geçişleri imkansız kılar ve düşmanı kapana sıkıştırabilir.      




  Kaynak: dota2rehberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder